Selülit, deri altında sıkışan yağlar ve bu yağların vücutta bulunan suyu tamamen çekmesi nedeniyle oluşan, özellikle basen ve göbek çevresinde oluşan girintili – çıkıntılı görünümdür. Selülit, bulunduğu bölgedeki kan dolaşımını yavaşlatır.
Kadınların neredeyse tamamında selülit sorunu görülür ve bunun kilonuzla hiçbir ilgisi yoktur. Elbette kilo alımı selüliti tetikler, ama kilosu kendine göre doğru olan kadınlarda da selülit problemi ortaya çıkabilir. Kadınlarda da, erkeklerde de görülebilir, ancak kadınlarda daha fazla görülmesinin tek nedeni östrojendir. Kadınlara özgü hormonlar, vücutta aktif hale gelmeye başladığı gibi, selülit sorunu da görülmeye başlayabilir. Bu sorunun oluşumunda genetik faktörler de selülit oluşumunda etkilidir. Genetik olarak basenleri geniş olan kadınlarda daha çok görülebilir.
Kadınların selülite bu kadar tepki göstermesinin nedenlerinden en önemlisi, estetik görünümdür. Özellikle yaz ayları geldiğinde bu görüntüden kurtulmanın türlü yolunu ararlar. Selülit bir dolaşım sorunudur ancak “portakal kabuğu” ya da “tavuk derisi” gibi yakıştırmalar bu sorunu daha dış görünüşe ve estetik bakışa indirgenmiştir. Selülitinizin olması, çirkin olduğunuz veya bikini, mayo giyemeyeceğiniz anlamına gelmez. İnsan olduğunuz anlamına gelir.
Selülitten tamamen kurtulmak pek mümkün değildir. Ama görüntüyü azaltma şansınız olabilir. Vereceğimiz önerilerle bu görünümü azaltmanız mümkün. Ancak unutmayın, zayıf olsanız da selülitle karşılaşabilirsiniz.
Özellikle nostaljik pastanelerin vitrinlerinin önünden geçerken gördüğümüz rulo pasta çeşitleri, bizi şimdiden alıp bir anda…
T.C. Sağlık Bakanlığı ile T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın almış olduğu karara istinaden; online ortamda…
Tüm Kek Çeşitlerinin En Sevileni Birbirinden Güzel Kakaolu Kek Tarifleri Kek denince akla ilk gelen…
Tüm dünyayı ve ülkemizi zor sürece sokan COVİD-19, diğer adı ile Corana(Korona) virüsü daha fazla…
Cumhurbaşkanlığını tarafından yapılan açıklamaya göre 16 Mart 2020 tarihi itibari ile bir hafta boyunca ilk,…
Corona virüsü nedir? Dünya üzerinde ilk kez 1960’lı yıllarda görülen virüs, korona virüs ya da…