Bütün evlerde çocuklar için zararlı olabilecek ilaçlar ve zehirli maddeler, ürünler vardır. Bu ürünleri düzgün bir şekilde nasıl depolayacağınızı ve çocuğunuzun yanlışlıkla bir ürünü yutarsa ne yapacağınızı öğrenin.
Evde zehirlenmeler genellikle küçük çocukların bu ürünlerle oynaması ile ortaya çıkıyor:
Bazı ilaçlar ve zehirler açıldıktan sonra yeniden kapatılabilen çocuk güvenlik başlıklı kaplarda paketlenir. Bu kapaklar sıkıştırılmalı ve aynı anda döndürülmeli veya aşağı itilmeli ve aynı anda döndürülmelidir. Kapakların daima doğru şekilde takıldığından emin olun. Bu emniyet kapakları açılması zor olabilir ve bir çocuğun içeriğe erişmesi için gereken süreyi artırabilir, ancak çocuklara karşı tamamen kanıtlanmış nitelikte değildirler.
Bazı diğer ilaçlar folyo ve blister ambalajlarda paketlenir. Bunların açılması zordur, ancak yeniden kapatılamaz. Bir kez açılınca saklanmazsa çocuklar tarafından kolayca alınır.
Hem gözle görülemeyen hem de çocukların erişemeyeceği güvenli depolama, kazara zehirlenmenin en iyi korunmasıdır.
Çocuk yememesi gereken bir maddeyi yediyse, şu durumlarda hemen bir acil servise götürün;
Çocuğunuz hastalık belirtisi göstermiyorsa yine de kontrol altına alın ve ulusal düzeyde çalışan zehir hatlarını arayabilirsiniz. Mümkünse, sizi aradıklarında ilaç ya da zehir ambalajını yanınızda bulundurun, böylece size öğüt verecekleri bilgilere sahip olursunuz. Zehir merkezinden veya başka bir sağlık uzmanından bunu yapmanız tavsiye edilmezse, çocuğu kusturmayın veya çok fazla sıvı içirmemeye özen gösterin.
Özellikle nostaljik pastanelerin vitrinlerinin önünden geçerken gördüğümüz rulo pasta çeşitleri, bizi şimdiden alıp bir anda…
T.C. Sağlık Bakanlığı ile T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın almış olduğu karara istinaden; online ortamda…
Tüm Kek Çeşitlerinin En Sevileni Birbirinden Güzel Kakaolu Kek Tarifleri Kek denince akla ilk gelen…
Tüm dünyayı ve ülkemizi zor sürece sokan COVİD-19, diğer adı ile Corana(Korona) virüsü daha fazla…
Cumhurbaşkanlığını tarafından yapılan açıklamaya göre 16 Mart 2020 tarihi itibari ile bir hafta boyunca ilk,…
Corona virüsü nedir? Dünya üzerinde ilk kez 1960’lı yıllarda görülen virüs, korona virüs ya da…